Tie Guan Yin Twig

(1 klantbeoordeling)

 1,00 16,50

Een ‘onaf’ product, deze Tie Guan Yin met twijg. In China halen ze de twijg van het blad om daarna alleen het blad te verkopen, ik vind zelf (en dat was vroeger ook gebruikelijk) dat de twijg onderdeel is van échte Tie Guan Yin. Zie het blogartikel wat ik erover geschreven heb.

(officieel is een twijg een scheut die verhout is maar mensen hebben meer een beeld bij een twijg dan bij een scheut denk ik. Het is datgene wat de 3 à 4 bladeren die voor Tie Guan Yin gebruikt worden bij elkaar houdt en bij het maken van de thee nog vastzit aan het blad)

Ik had deze thee eigenlijk ingekocht als onderdeel van een kennisset Tie Guan Yin, maar ik heb genoeg en hij is eigenlijk heel lekker!

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Zetwijze

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

1 beoordeling voor Tie Guan Yin Twig

  1. Timo Verkerk (geverifieerde eigenaar)

    Hmmm… heerlijk! Ik heb ook andere Tie Guan Yin’s geproefd (moderne stijl) en die zijn een stuk zoeter en bloemiger, en deze (meer traditioneel) is een stuk romiger. En er zijn ook zeker fruit noten. De geur is een beetje te vergelijken met havermout koekjes. In de smaak vind je zeker het romige/melkachtige terug, en het fruit komt wat later naar voren (als je het Gong Fu stijl zet, met veel blad dus). Ik zet em heel heet, 99 graden. Dan komt er in de nasmaak een beetje droogheid op de achterkant van je tong, dat vindt ik zelf heel lekker!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.