Thee van Sander

Sinds 2008

Sinds 2008 is Thee van Sander gespecialiseerd in Chinese thee. Van 2011 tot 2017 reisde Sander naar Beijing en Fujian om thee te proeven bij een vaste leverancier en in te kopen. Er is heel veel kwaliteitsverschil en door veel te proeven zijn de krenten uit de pap te halen.

Taiwan

Met een nieuwe leverancier kwam er ook de mogelijkheid een lijn Taiwanese thee in te voeren. Stuk voor stuk anders en rijk aan geur en smaak. Ook de Taiwanese thee wordt gevacumeerd bewaard.

Zorg om de thee

Omdat groene thee in het bijzonder kwetsbaar is voor licht en minder wordt na verloop van de tijd, wordt groene thee altijd per vliegtuig geïmporteerd, hier herpakt en vervolgens gevacumeerd ingevroren in de vriezer. Hierdoor blijft de versheid behouden en smaakt de thee nog zoals net na de oogst.

Meer mooie thee

In 2021 veranderde de website theevansander.nl naar een verzamelplatform met ook andere aanbieders van thee uit andere landen of van theemakers met een eigen specialisme. Thee van Sander blijft een ontdekker van Chinese thee van hoge kwaliteit en hoopt dat met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.

Introductie Thee van Sander