Tsunami Charlie’s

Anji Bai cha en zwarte thee

Charlie’s vader begon in 1999 met het maken van Anji Bai Cha. De familie heeft 2 plantages, één van 13 ha op een hoogte van ca 900 meter en de ander van 5 ha op lage hoogte. Om spullen te vervoeren heeft Charlie een rail aangelegd, zie het 2e filmpje.

Eurofins

De thee van Charlie is al jarenlang getest en goedgekeurd door Eurofins. Het merendeel (90%) van de oogst blijft in China, een heel klein gedeelte gaat naar de UK, Rusland, een paar landen in Azië en nu ook naar Nederland!

Field management

In april verblijft de familie op de plantage voor de oogst en het maken van de thee. De rest van het jaar staat in het teken van ‘field management’, het verwijderen van onkruid, het bemesten van de grond en het opruimen van het terrein.

Bewaard in vriezer

Charlie bewaart zijn groene thee in de vriezer. Erg leuk want dat doe ik zelf ook. Hierdoor weet je dat de groene thee zoveel mogelijk smaakt zoals het zou moeten smaken, ook als de oogst al enkele maanden geleden is.