Oyaizu Seicha

Sinds 1951

Het bedrijf Oyaizu Seicha is één van de leidende leveranciers van groene thee in het prefectuur Shizuoka (gebieden Honyama en Kawane). Ze telen, verwerken en distributeren de thee.

Thee uit Honyama

Van de 8 gebieden in Shizuoka waar er thee wordt verbouwd, liggen er 5 laag en 3 hoog, waaronder het gebied Honyama. De berghellingen zorgen voor temperatuurverschil en de rivieren creëren mist. Door deze mist krijgt de theeplant minder zonlicht, wat de kwaliteit en zoetheid ten goede komt. Theeplanten die laag groeien geven bittere thee van lagere kwaliteit.

Shizuoka

Diep gestoomde thee

Oyaizu Seicha is gespecialiseerd in het diep stomen van groene thee (fakamushi), ontwikkeld in de jaren ’60 in Shizuoka. Hoewel het blad minder heel blijft en de thee troebel wordt maakt het de smaak zeer rijk en minder bitter dan licht gestoomde thee (Asamushi).

Missie

“Join us. Our mission is to provide the best tea and service in the Japanese tradition to bring happiness and satisfaction to our local and international consumers.”
– Masao Oyaizu (CEO)

SENCHA

WAKOUCHA

GYOKURO

MATCHA CEREMONIAL

MATCHA COOKING

Oyaizu Seicha op youtube