workshop water en thee

inhoud workshop

In deze workshop krijg je dezelfde thee te proeven maar gezet met 5 verschillende soorten water. Het grootste gedeelte van je kopje thee bestaat uit… water! Het maakt dan ook erg veel uit met welk water je je thee zet.

wanneer

De eerstvolgende workshop Water en Thee:

  • zaterdag 28 april (14.00 – 15.30 uur)

Water en mineralen

Het gehalte aan mineralen is de eigenschap van water welke het meeste invloed heeft op je thee. De watersoorten die gebruikt worden in de workshop hebben dan ook verschillende gehaltes aan mineralen. De waters die gebruikt worden zijn:

  • Mont Calm
  • Delfts kraanwater
  • Delfts kraanwater gefilterd met Brita
  • Evian

Je gaat blind proeven – je weet dus niet welke thee met welk water is gezet!

De thee

In de workshop worden er 2 theesoorten getest, een groene thee en een lichte oolong (Tie Guan Yin). Vooral bij lichtere theesoorten merk je namelijk verschil in het resultaat bij gebruik van ander water. De thee wordt gezet via de cupping methode, je proeft met een zilveren lepel. Je let op:

  • de geur van het blad
  • de geur van de thee
  • de kleur van de thee
  • de smaak van de thee

en merkt dat er grote verschillen zijn.

door wie

Voor Thee van Sander reis ik sinds 2011 naar China om daar zoveel mogelijk verschillende theesoorten te proeven en in te kopen. Ik denk dat je van goede producten en goede thee écht blij kan worden en ik wil dan ook zoveel mogelijk mensen hier kennis mee laten maken. De thee optimaal zetten hoort hier bij, mét het juiste water.

wie wat waar

De workshop Water en Thee is € 5,- per persoon en wordt gegeven op de locatie van Thee van Sander, in de Bagijnestraat 15, 2611 AT in Delft.

Parkeren is wat lastig in Delft vanwege de herontwikkeling van de spoorzone. Aan te raden is tram 1 of 19 te nemen of met de bus te komen naar Delft CS. Het is een kleine 10 minuten lopen naar de Bagijnestraat. Betaald parkeren kan het beste in de buurt van Wateringsevest of de Phoenix parkeergarage.

voor wie

De workshop is leuk voor groepjes van rond de 5 mensen. Je kunt op de geplande data natuurlijk ook alleen komen. Je ervaart zelf hoe je je thee wellicht nog lekkerder kunt maken.

opgeven workshop

Je kunt je op de volgende manieren opgeven voor de workshop:

via telefoon, app of sms

015-7850310 of 06-17115816
Geen gehoor? Ik luister altijd de voicemail af en neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

via de website

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA: de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

0