Yuchi Red Jade #18

 2,05 29,50

Ook bekend onder de naam Hong Yu en Ruby Red. Deze Red Jade #18 is ontwikkeld door het Taiwan Research and Extension Station om Taiwanese zwarte thee weer wat meer op de kaart te zetten. Het is een kruising tussen een Assam uit Birma en een lokale Taiwanese cultivar.

De theestruiken worden geteeld rondom Sun Moon Lake, het beroemde meer van Nantou. Er zijn niet veel producenten die thee maken van deze cultivar.

De smaak is bijzonder – munt en eucalyptus! Een krachtige thee en ook het karakter van een Assam komt mooi naar voren.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

  • Taiwan, Yuchi township, Nantou County
  • de gebruikte cultivar is een kruising van een Assamica en een lokale thee
  • 800 meter groeihoogte
  • Natural farming
  • volledige oxidatie en een lichte roostering
  • zomeroogst en handgeplukt

Na het plukken in de vroege ochtend wordt de thee verwelkt en gerold. De beschadigde bladeren blijven zo een nacht liggen op bedekte bamboe manden om te oxideren. De volgende dag worden de bladeren geroosterd en verder gedroogd.

Zetwijze

Een eetlepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yuchi Red Jade #18” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.