Yuchi Hong Yun #21

 2,90 41,50

Deze Hong Yu #21 is een relatief nieuwe thee (2008), ontwikkeld door het Taiwan Research and Extension Station. Het is een kruising tussen een Assam uit Birma en de cultivar waar Keemun van gemaakt wordt. De theestruiken worden geteeld rondom Sun Moon Lake, het beroemde meer van Nantou. Er zijn niet veel producenten die thee maken van deze cultivar.

De smaak is bijzonder en krachtig, zowel het karakter van een Assam en die van een Keemun komen mooi naar voren.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

  • Taiwan, Yuchi township, Nantou County
  • de gebruikte cultivar is een kruising van een Assamica en Keemun
  • 800 meter groeihoogte
  • Natural farming
  • volledige oxidatie en een lichte roostering
  • voorjaarsoogst en handgeplukt

Zetwijze

Een eetlepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yuchi Hong Yun #21” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.