TRES #21 Yuchi Hong Yun
€ 2,90 – € 41,50
Deze Hong Yu #21 is een relatief nieuwe thee (2008), ontwikkeld door het Taiwan Research and Extension Station. Het is een kruising tussen een Assam uit Birma en de cultivar waar Keemun van gemaakt wordt. De theestruiken worden geteeld rondom Sun Moon Lake, het beroemde meer van Nantou. Er zijn niet veel producenten die thee maken van deze cultivar.
De smaak is bijzonder en krachtig, zowel het karakter van een Assam en die van een Keemun komen mooi naar voren.
Beschrijving
- Taiwan, Yuchi township, Nantou County
- de gebruikte cultivar is een kruising van een Assamica en Keemun
- 800 meter groeihoogte
- Natural farming
- volledige oxidatie en een lichte roostering
- voorjaarsoogst en handgeplukt
Zetwijze
Een eetlepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.
Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.
Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
p de koning (geverifieerde eigenaar) –
Marianne de Nobel (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Bonno De Jong (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
Wat een heerlijke thee! Eerder ook al de yuchi red jade white en #18 gedronken, maar gewacht met bijbestellen tot ik deze had geprobeerd. De smaak doet aan veel verschillende dingen denken zoals spinazie/forest fruit/leer. Vaak te zetten en deze variant vind ik persoonlijk het lekkerst van de drie. Hij is wat milder dan #18 dus ook toegankelijker voor gasten en je proeft ook goed de herkenbare zoetige toon van Keemun erdoor.