Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Satemwa Thyolo OP1

(1 klantbeoordeling)

 1,35 9,50

Deze zwarte thee heeft een heerlijke geur en smaak en blijft je verrassen. Het heeft een lichte astringentie maar juist wanneer je denkt, het slaat nu door, eindig je toch met een ronde afdronk. De 2e en 3e opschenkingen zijn ook de moeite waard.

Beschrijving

Thyolo is de naam van het gebied waar de thee vandaan komt maar ook van de gebruikte variëteit. Deze is kleinbladerig, lijkt qua karakter op de Sinensis variëteit en heeft een tragere oxidatie. De theestruiken groeien op zo’n 1000 meter hoogte.

Satemwa is een prachtige theeplantage in Malawi. De plantage bestaat al sinds 1923 en gaat over 3 generaties ver. De theeplantage ligt rondom het Thyolo gebergte met de tropische zon afgewisseld met verfrissende regenbuien. Er wordt op de plantage veel aandacht besteed aan gezondheidszorg, de natuur in de omgeving, scholing en schept werkgelegenheid voor zo’n 2000 mensen uit de directe omgeving.

Buiten de mooie ctc thee is er sinds enkele jaren ook een ontwikkeling gaande om mooie specialty tea te maken, waaronder deze Thyolo black.

Zetwijze

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Satemwa Thyolo OP1

  1. antoinetje1959 (geverifieerde eigenaar)

    Heel mooie zwarte thee, lekkere volle smaak, prachtig groot blad. Om dagelijks te gebruiken, maar toch niet “gewoon”.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.