Jin Jun Mei

(1 klantbeoordeling)

 2,10 34,25

Deze Jin Jun Mei is geschikt wanneer je een zachte zwarte thee zoekt, hij is smaakvol en heeft een lichte honingsmaak. Probeer hem ook eens te zetten op 80c, dan wordt de thee nog zachter en zoeter.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

Jin Jun Mei betekent iets in de trant van ‘gouden wenkbrauw’, naar het uiterlijk van hoe de Jin Jun Mei in het begin eruit zag, met veel gouden tips. Het is echter niet altijd het geval dat Jin Jun Mei veel gouden tips bevat, de duurdere hebben juist een egale donkere kleur.

Jin Jun Mei is een zwarte thee gemaakt van enkel de knopjes van de theestruik, van dezelfde struik als waar ook Lapsang Souchong en Xiao Zhong (ongerookte Lapsang Souchong) van worden gemaakt. Het is een relatief nieuwe thee.

Zetwijze

Een theelepel blad gebruiken, water van 80c gebruiken, voorspoelen en daarna 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken, water van 80c, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken, water van 80c, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

1 beoordeling voor Jin Jun Mei

  1. Monica

    Top thee!! Deze zwarte thee kenmerkt zich door zijn licht zoete aroma (suiker is dus helemaal niet nodig!) en zijn milde smaak. Geen spoortje bitterheid, je wilt er van blijven drinken. Na de eerste keer drinken meteen mijn favoriet onder de zwarte thee!
    Monica, Amsterdam

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.