Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Kenia Nandi

 1,00 16,25

De Nandi Hills liggen in het Westen van Kenia op een hoogte van ruim 2000 meter. Het klimaat is redelijk koel met 2x per jaar een regenseizoen. De vulkanische bodem is erg vruchtbaar en heel goed voor het laten groeien van theeplanten. De smaak is heerlijk en de fabriek wordt gerund door vrouwen als onderdeel van ‘SheTrades’.

Zetwijze zwart thee fijn

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kenia Nandi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.