Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Ceylon OP (Orange Pekoe)

(1 klantbeoordeling)

 0,75 45,80

Thee uit Sri Lanka is heel bekend onder de naam Ceylon en bij veel mensen erg geliefd. De thee heeft een eigen karakter in geur en smaak, het heeft wat fris en fruitigs in zich.

Deze Ceylon OP is grofbladerig en is een mix van verschillende theetuinen. OP staat voor Orange Pekoe maar is een kwaliteitskenmerk en heeft niets met sinaasappel te maken. De smaak is zacht en heeft een ronde nasmaak, de BOP is sterker en wat ruwer in de afdronk.

Zetwijze

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Ceylon OP (Orange Pekoe)

  1. Ingrid W. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Een goede Ceylon thee.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.