Yuchi Red Jade White
€ 1,80 – € 29,75
Van de theeplant waar ook de Yuchi Red Jade #18 van wordt gemaakt, deze zeldzame witte thee uit Taiwan. Het is een kruising tussen een Assam uit Birma en een lokale Taiwanese cultivar.
De theestruiken worden geteeld rondom Sun Moon Lake, het beroemde meer van Nantou. Er zijn niet veel producenten die thee maken van deze cultivar. De smaak is als die zoals verwacht van een witte thee maar wel van eentje die langer de tijd heeft gekregen om te verwelken en te drogen. De smaak is dieper en voller dan de bekende witte theesoorten uit Fujian.
Beschrijving
- Taiwan, Minjian, Nantou County
- de gebruikte cultivar is een kruising van een Assamica en een lokale thee
- 400 meter groeihoogte
- Natural farming
- enkel verwelkt en gedroogd
- oogst van november en maart en handgeplukt
Zetwijze
Een eetlepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.
Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.
Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
David Schouten (geverifieerde eigenaar) –
South Holland, Netherlands
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
South Holland, Netherlands