White Peony Wild

 1,50 25,50

White Peony is een thee bestaande uit jong blad en het topje van de theeplant. Het blad wordt geplukt van planten die staan op een niet actief onderhouden plantage. Hierdoor groeien de planten langzamer maar met een rijkere thee tot gevolg.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

Een witte thee is niet zo grassig als een groene thee, maar meer als hooi met een scherp randje. Lekker fris en erg geschikt als u groene thee vaak te wrang vindt. Voor deze thee worden knoppen en jonge blaadjes gebruikt. Na het plukken wordt de thee gedroogd, in de zon of met warme lucht.

Wateradvies

Witte thee is het lekkerste als deze gezet is met mineraalarm water. Spa blauw, Mont Calm, Mont Roucoux of omgekeerde osmose water. De restwaarde van de mineralen in dit water is laag maar niet te laag en haalt het beste uit de groene thee naar boven.

Zetadvies

De aanbevolen hoeveelheid voor een flink glas (225 ml) is 1,5 gram, dat is ongeveer een eetlepel. Ik zet hem zelf altijd met zo heet mogelijk water, maar als je hem iets ronder en zachter wilt kun je het water wat laten afkoelen. Je kunt hem makkelijk 2x opschenken.

Zetwijze

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “White Peony Wild” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.