Silver Needle

 2,20 36,50

Silver Needle is erg populair in China op het moment! Verfrissend en wat zoet van smaak. Deze heeft wat langer gelegen tijdens het ‘witheren’ en is daardoor wat voller van smaak. Uit de oorspronkelijke provincie, Fujian.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Silver Needle is een bekende witte thee uit China, alhoewel hij ook in andere landen wordt gemaakt. Voor de Silver Needle worden alleen de knoppen gebruikt, de blaadjes die nog niet uitgerold zijn. De knoppen worden geplukt van een variëteit van de Camellia Sinensis die extra grote dikke knoppen heeft. De knoppen worden geplukt binnen de eerste dagen dat ze zijn gevormd. Na het plukken wordt de thee verflenst (de knoppen verliezen zo’n 70% van hun vocht) en gedroogd, als het weer het toelaat in de zon. Anders binnen onder gecontroleerde omstandigheden. De temperatuur blijft echter laag, zo’n 40 graden.

Zetwijze

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Silver Needle” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.