Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Silver Stem Tea

(2 klantbeoordelingen)

 2,50 39,50

Een unieke witte thee. Ik dacht eerst een koopje gevonden te hebben omdat ik hem heel erg smaakvol en superzacht vond, terwijl de thee er niet uitziet alsof het met het beste materiaal gemaakt is. De thee bleek juist erg prijzig en toen ik hoorde hoe de thee gemaakt wordt begreep ik het ook wel. Na het plukken van een Silver Needle, het topje van de theeplant, wordt het onderstukje twijg erafgehaald. In verhouding, 200kg Silver Needle levert 1 kg van deze stukjes twijg op.

De thee is dus eigenlijk een bijproduct van het maken van Silver Needle. De beschikbare hoeveelheid is laag, de eigenaar van de plantage vertelde dat er alleen wat gaat naar de theewinkel ‘East India Company’ in Londen.

Sri Lanka staat bekend om zwarte thee puur of in een blend. Sinds 2020 is CATA opgericht, de ‘Ceylon Artisanal Tea Association’ met als doel mooie specialty tea te maken. Één van de deelnemers is Ebony Springs.

Beschrijving

Ebony Springs is een kleine plantage in het westen van Sri Lanka op een hoogte van ongeveer 60 meter. Ebony Springs is gespecialiseerd in witte thee door het gebruik van de TRI2043 kloon. Ebony Spings maakt ongeveer 10 soorten thee in kleine hoeveelheden in hun eigen microfabriek.

Zetadvies

Een theelepel gebruiken per zetbeurt. In een hete gaiwan 2 minuten laten trekken met heet water, maar de opschenkingen daarna korter laten trekken. Vaak op te schenken.

Een desertlepel gebruiken per zetbeurt. In een hete theepot 4 minuten laten trekken met heet water. Nog een keer op te schenken.

Een theelepel gebruiken per zetbeurt. In een heet glas 2 minuten laten trekken met heet water, maar de opschenkingen daarna korter laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

2 beoordelingen voor Silver Stem Tea

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    (0) (0)
  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    I love this tea too.

    (0) (0)
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie: