Silver Needle aged 2009

 3,60 29,75

Door de rijping van nu 11 jaar (geplukt in 2009) is deze Silver Needle erg zacht geworden van smaak. Deze Silver Needle is van high mountain planten. Hij is zoet en zacht in de mond.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Silver Needle is een bekende witte thee uit China, alhoewel hij ook in andere landen wordt gemaakt. Voor de Silver Needle worden alleen de knoppen gebruikt, de blaadjes die nog niet uitgerold zijn. De knoppen worden geplukt van een variëteit van de Camellia Sinensis die extra grote dikke knoppen heeft. De knoppen worden geplukt binnen de eerste dagen dat ze zijn gevormd. Na het plukken wordt de thee verflenst (de knoppen verliezen zo’n 70% van hun vocht) en gedroogd, als het weer het toelaat in de zon. Anders binnen onder gecontroleerde omstandigheden. De temperatuur blijft echter laag, zo’n 40 graden.

De smaak

Silver Needle is subtiel, zacht en fris, wat verfijnder dan de White Peony witte thee. Hij heeft niet het grassige van een groene thee.

Zetwijze

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel blad gebruiken, heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Silver Needle aged 2009” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.