Thee uit andere landen

Assam Bukhail

Assam Bukhail

 5,75 23,00

Deze Assam Bukhail is een zwarte thee uit India. Hij heeft prachtig fijn blad, is aromatisch en niet bitter.

Assam Harmutty

Assam Harmutty

 5,25 21,00

Een zwarte thee uit India met veel body, smaak en geur. De Harmutty is wat sterker dan de Assam Bukhail.

Ceylon BOP (Broken Orange Pekoe)

Ceylon BOP (Broken Orange Pekoe)

 4,75 19,00

Dit is een thee uit Sri Lanka met veel aroma en smaak. Hij is wat sterker dan de OP Ceylon.

Ceylon OP (Orange Pekoe)

Ceylon OP (Orange Pekoe)

 5,25 21,00

Thee uit Sri Lanka kan erg aromatisch zijn. Dit is een Orange Pekoe, aromatisch en heeft een zachte smaak. Prima te drinken zonder melk en suiker. Mocht je daar juist van houden dan is wellicht de Ceylon Broken Orange Pekoe iets voor je, deze is wat sterker van smaak.

ChaiChai

Chai

 6,95

Chai wordt al heel lang gedronken in India en elke verkoper heeft zijn eigen verhouding en melange. Thee van Sander dus ook! De rooibos variant is caffeïnevrij.

Inhoud: 150 g

Ingrediënten: Assam of rooibos thee, gember, steranijs, rode peper, zwarte peper, anijs, venkel, kruidnagel, kardemom en zoethout.

Gebruik: een eetlepel liefst zo lang mogelijk laten trekken, pas na 8 minuten komt de smaak van de kaneel vrij. Je kunt het ook laten trekken in een beetje water en na het trekken zeven en aanvullen met heet water zodat je een warme kop thee overhoudt. De chai is extra lekker en wordt wat ronder wanneer je er wat melk en zoets in doet. Zo wordt hij ook oorspronkelijk gedronken.

Darjeeling (summer flush)

Darjeeling (summer flush)

 5,95 23,80

Deze Darjeeling is een mooie lichte zwarte thee, een Summer Flush.

Delftse Theemelange

Delftse Theemelange

 5,95

Archeologische opgravingen laten zien dat Delftenaren vroeger veel paradijszaad aten. Het was een alternatief voor de toen peperdure zwarte peper. Dit paradijszaad is nu een hoofdbestanddeel van deze Delftse Theemelange. De overige ingrediënten werden vroeger ook verhandeld in Delft, door de VOC.

 Inhoud: 100 gram

 Ingrediënten: Java thee, paradijszaad, galangawortel, kaneel, kruidnagel, gember en rode peper.

Gebruik: een theelepel per zetbeurt in heet water ongeveer 3 à 4 minuten laten trekken

Smaak: een zwarte thee met een pittig kruidig karakter

Earl Grey

Earl Grey

 4,25 17,00

Voor mijn eigen theewinkel was ik op een moment op zoek naar een lijn van thee die de meeste mensen al kennen, waaronder Earl Grey. Het is makkelijk een Earl Grey te vinden maar moeilijk een behoorlijke Earl Grey te vinden voor een behoorlijke prijs. Deze Earl Grey is van een goede kwaliteit en is gegeurd met een grotere hoeveelheid bergamotolie dan veel andere Earl Grey.

Kistje van de Keizer (eigen ingrediënten)

Kistje van de Keizer (eigen ingrediënten)

 5,25 21,00

In mijn tijd als eigenaar van een theewinkel kwamen er verrassend veel mensen vragen om ‘Kistje van de Keizer’. Ik kende deze thee niet maar ben er ingedoken. Ik kocht hem in van een groothandel waarna ik wel begreep wat mensen aansprak in Kistje van de Keizer, een zwarte thee met een randje rokerigheid van de Lapsang Souchong. Ik vond die versie echter zelf niet zo lekker en toen ik alle ingrediënten los in huis had ben ik zelf gaan mengen.

Kistje van de Keizer van Thee van Sander bestaat uit:

  • Assam Bukhail, een mooie fijnbladerige zachte thee uit Assam
  • Ceylon OP, een zachte zwarte thee met veel aroma uit Sri Lanka
  • Lapsang Souchong, een mooie versie met de juiste hoeveelheid rokerigheid zonder bitterheid

Bij elkaar geeft het een zachte, aromatische melange met dat lekkere randje rokerigheid.

Lapsang Souchong

Lapsang Souchong

 4,25 17,00

Toen ik een eigen theewinkel had werd mij al snel duidelijk dat veel mensen op zoek zijn naar Lapsang Souchong. Ik wilde het inkopen maar veel samples bevielen niet. Gekke smaken, teveel of te weinig rokerigheid of gewoon een ellendige smaak.

Heel blij was ik toen ik deze Lapsang Souchong in handen kreeg, hij gaf precies de thee die ik zelf zou verwachten van een Lapsang Souchong. Een zachte smaak met precies de juiste hoeveelheid rokerigheid.

SaleSet van 8 soorten zwarte thee

Set van 8 soorten zwarte thee

 40,70  34,95

Een set van 8 verschillende soorten zwarte thee om dagelijks af te kunnen wisselen. Eigen ontwerp verpakkingen en persoonlijk uitgezochte thee.

0