Roaster voor theeblad
€ 49,95
Echt cool vond ik dit toen ik het tegenkwam, je eigen thee naroosteren 🙂
Het idee is dat je door hitte je theeblad kunt veranderen en kunt spelen met het resultaat in smaak en aroma.
- Rooster zelf je groene thee zoals ze in Japan veel doen
- Geur de ruimte met bloesems en blaadjes
- Voeg een smaak toe met een schil van een citroen of sinaasappel bijvoorbeeld.
- Blaas weer leven in je thee die eigenlijk al iets te lang in de kast ligt.
Beschrijving
Rooster zelf je groene thee zoals ze in Japan veel doen
In Japan wordt veel thee geroosterd dus dat wilde ik zelf ook graag proberen. Ik heb een Sencha groene thee gebruikt. Na een half uur dronk ik het eerste kopje en was de roostersmaak (als in toast) al duidelijk aanwezig!
Links op de foto de ongeroosterde versie, rechts de geroosterde
Ik heb de rest toen laten liggen en ben wat anders gaan doen om na 1,5 uur nog een kopje geroosterde Sencha te zetten. De roostersmaak was nu nog veel meer aanwezig. Heerlijk! De smaak leek ook wat ronder en voller.
Het geuren van de ruimte met osmanthusbloesem.
Ik had nog een klein beetje osmanthusbloesem liggen en ik was benieuwd naar wat de warmte zou doen met de geur. Ik heb in China bij een osmanthusboom gestaan en weet sindsdien hoe sterk Osmanthus kan ruiken.
Ik rook al snel de sterke geur van de Osmanthus terwijl ik meters verwijderd was van de theebrander. Ik heb eigenlijk al snel het kaarsje uitgeblazen omdat ik het te sterk vond gaan ruiken. Ik denk dus dat het ook prima zou werken met rozenknoppen of -blaadjes, jasmijnbloesem en andere bloemen en wellicht ook specerijen.
Blaas weer leven in je thee die eigenlijk al iets te lang in de kast ligt.
Ik had nog een verwaarloosde Tie Guan Yin uit 2011 die ik niet goed bewaard had en om die reden nooit verkocht heb. Ik heb de theebrander een kwartier voorverwarmd, de Tie Guan Yin erop verspreidt en een half uur laten roosteren. Ik heb het theeblad een paar keer omgeschept. Het keramieken schoteltje wordt heet, net daarboven valt het mee dus ik denk dat het belangrijk is dat je een dun laagje theeblad tegelijkertijd roostert.
Ik vond zelf dat van de geroosterde versie de fruitaroma’s weer meer naar bovenkwamen dan bij de versie zo uit de zak. De smaak was voller en ik was eigenlijk verbaasd dat ik nog zo genoot van zo’n kopje oude thee.
Direct uit de zak was de thee toch wel wat leeg en vlak.
Video’s van de maker
Joyce van der Zalm (geverifieerde eigenaar) –
Leuke, interessante en vernieuwen producten van goede kwaliteit. Altijd fijne service.
S van Wageningen (geverifieerde eigenaar) –
Een leuk, klein ding. Denk aan een theelichtje om de theepot warm te houden. Ik moet het nog uitgebreid gaan testen. Maar het ziet er uitnodigend en eenvoudig uit. Zo te zien kan je voldoende thee roosteren voor 1 of 2 keer thee zetten. Leuk om mee te experimenteren.
Jean-claude Deschagt (geverifieerde eigenaar) –
Prachtig, wordt hier gebruikt op oude thee weer tot leven te brengen met eventueel een extra smaakje van appelsienschil en dient ook als warmhoudplaat voor mijn gezette thee.
Super tevreden mee. Thx Sander.
Nathalie (geverifieerde eigenaar) –
Onwijs mooi echt een heel fijn kado die ik nog niet heb gebruikt maar die op tafel sta te pronken en die ik zeker ga gebruiken