Yiwu Everlasting raw pu-erh 2004

 3,75 188,50

Een raw pu-erh cake uit 2004 met een hele mooie balans tussen rijping en het raw zijn. Met blad van oude wilde theestruiken uit het Yiwu gebergte.

Uw keuze...
hele cake, ongeveer 380 gram
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Deze raw pu-erh cake heeft een licht gerijpt karakter en verder het scherpe en grassige van een raw pu-erh. Hij is opvallend zoet en bloemig waar pu-erh uit het Yiwu gebergte om bekend staat. De cake is gemaakt door de Chang Tai fabriek en natuurlijk opgeslagen, dat wil zeggen niet expres in een vochtiger omgeving (kelder) maar in gelijke omstandigheden als het klimaat. Het blad waarvan deze cake gemaakt is is afkomstig van oudere wilde bomen. Hij is geperst tussen stenen.

– wil je je pu-erh iets gerijpter, kijk dan naar de Yiwu raw uit 1999.
– wil je je pu-erh aardser i.p.v. bloemig dan is de Menghai 7532 raw uit 2006 geschikt.
– ook aardser i.p.v. bloemig maar wel iets rijper is de Bada Mountain raw uit 2003.

Zetwijze

Een brokje per zetbeurt gebruiken. Met heet water voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaak op te schenken. Als je hem goed afgiet en droog laat staan, kun je hem de volgende dag(en) nogmaals zetten.

Een brokje gebruiken en met heet water voorspoelen. Afgieten en met heet water 4 minuten laten trekken.

Een klein brokje gebruiken, met heet water voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yiwu Everlasting raw pu-erh 2004” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0
Yiwu raw pu-erh 1999Menghai 8592 cooked 2005