Bada Mountain raw pu-erh 2003

 3,25 150,00

Een raw pu-erh uit 2003, traditioneel (vochtig) opgeslagen in Hongkong. Bada Mountain pu-erh geeft een sterke pu-erh smaak met een aards randje welke blijft hangen.

Uw keuze...
hele cake, ongeveer 350 gram
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Een heerlijke raw pu-erh met een mooie balans tussen het gerijpte en het scherpe randje van het raw zijn. Machinaal geperst en gemaakt van blad van wilde theeplanten. Pu-erh thee afkomstig uit het Bada gebergte staat bekend om zijn krachtige smaak. Deze cake is om die reden als eerste ondergronds opgeslagen voor een hogere vochtigheid en een snellere oxidatie. Deze ‘traditionele’ opslag plus het niet stevig geperst zijn heeft ervoor gezorgd dat deze Bada mountain cake een mooie gerijpte smaak heeft. Deze pu-erh heeft wat meer het aardse dan het bloemige van een pu-erh uit Yiwu.

– wil je je pu-erh iets gerijpter, kijk dan naar de Yiwu raw uit 1999.
– wil je je pu-er juist iets minder rijp dan is de Menghai 7532 raw uit 2006 geschikt.
– voor een pu-erh die iets bloemiger en zoeter is, de Everlasting Yiwu raw uit 2004.

Zetwijze

Een brokje per zetbeurt gebruiken. Met heet water voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaak op te schenken. Als je hem goed afgiet en droog laat staan, kun je hem de volgende dag(en) nogmaals zetten.Een paar keer op te schenken.

Een brokje gebruiken en met heet water voorspoelen. Afgieten en met heet water 4 minuten laten trekken.

Een klein brokje gebruiken, met heet water voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bada Mountain raw pu-erh 2003” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.