Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Tie Guan Yin Ben Shan

(2 klantbeoordelingen)

 1,75 51,25

Ben Shan is de cultivar waar deze Tie Guan Yin van gemaakt wordt. Normaal is dat de ‘Tie Guan Yin’ cultivar. Ben Shan staat bekend om de betere geur, de Tie Guan Yin cultivar om de betere smaak. Ze staan beide op deze site zodat je zelf kunt oordelen. Deze Tie Guan Yin is licht geoxideerd en licht geroosterd en heeft een prachtig bloemig aroma en smaak.

De thee is verpakt per 7 gram, gevacumeerd met extra binnenzakje om de versheid beter te behouden. De zakjes worden ook nog eens in de vriezer bewaard zodat je Tie Guan Yin optimaal kunt gaan ervaren.

Beschrijving

Deze Tie Guan Yin wordt gemaakt door de familie Lam. Ze hebben een plantage in het zuiden van de provincie Fujian in China. De plantage heeft een organic certificate. Van oudsher ben ik zelf Tie Guan Yin gewend die uit het zuiden komt, die uit het noorden smaakt toch weer anders. Ik ben zelf dan ook erg blij met deze Tie Guan Yin.

De thee is van de herfstoogst. Tie Guan Yin kan zowel erg goed zijn wanneer geoogst in de lente of in de herfst. Een uitspraak van de maker: “Tea from spring smells good, while tea from autumn tastes good”. Theeplanten van de Tie Guan Yin worden om de zoveel jaar vervangen omdat ze na verloop van de tijd minder goed groeien en minder uitlopers krijgen. Op deze plantage wordt dat per stukje grond gedaan zodat de oogst door kan blijven gaan.

 • Herkomst: China (Xiping in Anxi, in het zuiden van Fujian)
 • Groeihoogte: 800 meter
 • Natural farming
 • herfstoogst, handgeplukt (met een mesje)

Algemene informatie: Tie Guan Yin is één van de meest beroemde theesoorten uit China. In de basis is Tie Guan Yin erg fijn van geur en smaak. In de diverse gradaties zijn zoveel smaakvariaties mogelijk dat Tie Guan Yin alleen al de moeite waard is veel tijd aan te besteden. Je krijgt er een lichte, fijn te drinken prettige thee voor terug. Zie ook het blogartikel: ‘het maken van Tie Guan Yin‘.

Zetwijze

Een theelepel blad en heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken en heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken en heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

2 beoordelingen voor Tie Guan Yin Ben Shan

 1. Liubov L. (geverifieerde eigenaar)

  Voortreffelijke smaak. Geen geroosterde thee, dus ik vind het lekker.

  Afbeelding #1 van Liubov L.
  (0) (0)
 2. Christl V. (geverifieerde eigenaar)

  beBelgium

  Ik had deze thee uit nostalgie besteld. Ben Shan werd me aanbevolen toen ik met Gong Fu startte.
  De op het pakje aanbevolen hoeveelheid thee voor een gaiwan was 1/3 van het pakje van 7 gram (= 2,3 gr). Mijn gaiwan is 80 ml en de smaak stelde me teleur. Daarnet heb ik echter de rest van het pakje (= 4,6 gr) gebruikt in een gaiwan van 100 ml en dat brouwsel smaakte weer helemaal zoals ik me Ben Shan herinnerde.
  Conclusie: wees niet te zuinig met deze thee!

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie: