Oriental Beauty

 1,90 27,00

Ook al zo’n ‘klassieker’ onder de Taiwanese thee.

Bekend om de insecten die de jonge blaadjes aanvreten waarna het blad in een reactie al gaat oxideren. Tijdens het drogen worden deze insectenbeten wit, als te zien als de witte puntjes in de thee. Als één van de weinige theesoorten wordt Oriental Beauty in de zomer geoogst, pas dan zijn de insecten aanwezig.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

  • Taiwan, Xinzhu County
  • Ching Xin cultivar
  • Natural farming
  • 60-70% oxidatie
  • zomeroogst
  • handgeplukt

Oriental Beauty was in de historie in eerste instantie niet een al te beste thee. Theeboeren ontdekte in een zomer dat de theebladeren die ze wilden gaan oogsten waren aangetast door insecten. Bestempeld als mislukte thee werd deze in eerste instantie niet verkocht.

Britse handelaren zagen tijdens een handelsreis lokale mensen deze thee drinken en wilde de thee kopen. De theeboeren weigerde dit waarna de Engelse handelaren dachten dat de lokale mensen de beste thee voor zichzelf hielden. Ze bleven aandringen wat de theeboeren ertoe bracht dan maar een hoge prijs te rekenen. De Engelsen kochten bergen van deze thee, brachten het naar hun koningin Elizabeth II die de thee beschouwde als een prachtige dame. Een beautiful lady, een Oriental Beauty.

Zetwijze

Een eetlepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een eetlepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oriental Beauty” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.