Jin Xuan (Dong Ding style)
€ 1,50 – € 24,50
Voor deze thee wordt een basis Jin Xuan verwerkt als een ‘Lugu Dong Ding competition tea’. Het blad wordt 3 of 4 keer geroosterd en dit geeft een onderscheidende geur- en smaakervaring.
Beschrijving
- Taiwan, Beishan regio in Nantou County
- Jin Xuan cultivar
- 1000 meter groeihoogte
- Natural farming
- 15-20% oxidatie
- winteroogst, geroosterd in april
- Machinaal geoogst
De Jin Xuan cultivar waar deze thee van gemaakt is is ontdekt in 1981 in het ‘Tea Research and Extension Station’ oftewel de TRES. Dr. Zhen Zhe Wu ontdekte de thee en wordt gezien als de ‘vader van Taiwanese thee’. De thee is belangrijk geweest voor de theemarkt in de jaren ’80, toen begon Jin Xuan erg populair begon te worden.
De cultivar wordt nu veel gebruikt om ook andere theesoorten mee te maken.
Zetwijze
Een theelepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.
Een flinke theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.
Een theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Thomas (geverifieerde eigenaar) –
De thee lijkt kwa smaak meer op de Dong Ding dan op milky oolong. Ik vond de Dong Ding dan echter lekkerder.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –