Formosa oolong 2005

 1,30 21,50

Deze thee uit Taiwan is gerijpt in aardewerk potten. Hij wordt om de paar jaar opnieuw geroosterd boven houtskool om het vochtgehalte laag te houden.

In de smaak en geur van de eerste kop gezette thee komt de houtskool erg naar voren. In de opschenkingen daarna blijft de kleur van de thee helder en wordt de smaak warm en zoetig. Met in de afdronk ook de houtskool maar die verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. De smaak blijft goed hangen. Het is een thee die stevig is opgerold en veel smaak afgeeft.

  • Taiwan
  • een mengeling van variëteiten
  • 400-600 groeihoogte
  • Natural farming
Uw keuze...
5 gram
25 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Een oolong is ‘gerijpt’ na ongeveer een jaar of 3. Na 6 tot 8 jaar is de thee goed en ook daarna zal de smaak zich blijven ontwikkelen.

Het blad wat gebruikt wordt voor deze thee is 20-30% geoxideerd. Daarna wordt het blad geroosterd tot het een vochtigheidsgraad heeft waarmee de thee heel langzaam door kan gaan met oxideren. Met dit doel wordt ook gebruik gemaakt van potten van aardewerk of steen om te thee in te bewaren. De thee wordt dus niet luchtdicht afgesloten. Na een jaar of 2 wordt er gekeken naar de thee en bepaald of het blad nogmaals wordt geroosterd om het vochtgehalte laag te houden en de smaak te behouden.

Zetwijze

Een theelepel blad en heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een desertlepel blad gebruiken en heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel blad gebruiken en heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Formosa oolong 2005” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.