Dong Ding traditional

(1 klantbeoordeling)

 1,50 21,50

Ook bekend als ‘Hong Shui’. Een erg interessante thee. Vroeger werd de thee die we nu kennen als Dong Ding langer geoxideerd en langer geroosterd dan tegenwoordig. Er is veel kunde en ook tijd voor nodig om deze Hong Shui te maken en veel jongere theemakers geven de voorkeur aan de eenvoudigere Dong Ding.

Een thee met een bijzondere geur en smaak, niet echt uit te leggen maar zeg een combinatie van rooster, zoetheid, sinaasappel en vuur.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

 • Taiwan, Nantou County
 • Ching Xin cultivar
 • 600 meter groeihoogte
 • Natural farming
 • 40-50% oxidatie en een heavy roast
 • eind april / begin mei geplukt

De oorsprong van deze Dong Ding traditional (Hong Shui) is hetzelfde als de gewone Dong Ding.

Van oudsher zou de Ching Xin cultivar afkomstig zijn van het Wuyi-gebergte in China. Een klein aantal planten werden er geplant op het gebergte Dong Ding in Nantou County in het midden van Taiwan. Dit bleek een uitstekende plek te zijn om thee te telen.

Tegenwoordig wordt Dong Ding op meerdere plekken gemaakt en is het onderscheidende van Dong Ding vooral de iets langere oxidatie en vooral roostertijd en is deze Dong Ding traditional nog langer geoxideerd en geroosterd.

Zetwijze

Een theelepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een flinke theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

1 beoordeling voor Dong Ding traditional

 1. Jochum Koot (geverifieerde eigenaar)

  Zeer recent deze thee gekocht samen met de andere Dong Ding oolong, hoewel beide zeer lekker waren en van goede kwaliteit heeft deze traditionele versie mijn voorkeur. Deze thee is zeer complex van smaak en geur en heel anders dan de meer commerciele variant die meer geproduceerd word.
  De smaak en geur is het best te beschrijven als de geur van verse karamel appels en een vleugje kanneel. Een warme smaak die lang blijft hangen zonder overheersend te zijn. Een echte aanrader voor mensen die houden van donkere oonlongs en die een iets zachtere en zoetere thee zoeken dan bijvoorbeeld een Yancha oolong

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.