Dong Ding oolong

 1,40 19,75

Één van de bekendere soorten oolong thee uit Taiwan. Dong Ding staat bekend om de iets langere oxidatie en vooral roostertijd dan de bloemige oolong. Het is een erg prettige thee met heerlijk aroma en smaak.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

  • Taiwan, Nantou County
  • Ching Xin cultivar
  • 600 meter groeihoogte
  • Natural farming
  • 40-50% oxidatie en een medium roast
  • eind april / begin mei geplukt

Van oudsher zou de Ching Xin cultivar afkomstig zijn van het Wuyi-gebergte in China. Een klein aantal planten werden er geplant op het gebergte Dong Ding in Nantou County in het midden van Taiwan. Dit bleek een uitstekende plek te zijn om thee te telen.

Tegenwoordig wordt Dong Ding op meerdere plekken gemaakt en is het onderscheidende van Dong Ding vooral de iets langere oxidatie en vooral roostertijd. Er wordt met Dong Ding veel meegedaan met wedstrijden en het aantal deelnemers loopt dan in de duizenden.

Het geeft een erg prettige thee voor als je iets zwaarders wilt dan bijvoorbeeld de bloemige Bao Zhong en Four Seasons.

Zetwijze

Een theelepel in de gaiwan doen, heet water gebruiken, voorspoelen en 2 minuten per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een flinke theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een theelepel thee gebruiken met heet water, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dong Ding oolong” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.