Dan Cong

(1 klantbeoordeling)

 1,60 26,50

Deze Dan Cong is een Duck Shit Oolong (Ya Shi Xiang) met een wat zwaarder zoet aroma en vanilletonen en heeft de typering Honey-Orchid oftewel de ‘Mi Lan Xiang’.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

Dan Cong is een thee gemaakt van een aparte variëteit van de theeplant. Normaal een struik met de vertakking vanaf de grond, bij deze variëteit begint de vertakking hoger. Het blad wordt flink geoxideerd om de zoete tonen naar boven te halen. Deze thee is qua smaak een heerlijke combinatie van het karakter van het geroosterd zijn en z’n fruitsmaak (op de achtergrond).

Zetwijze

Een eetlepel blad gebruiken, water van 90c, voorspoelen en 1 minuut per zetbeurt laten trekken. Een paar keer op te schenken.

Een eetlepel blad gebruiken, water van 90c, voorspoelen en 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel blad gebruiken, water van 90c, voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

1 beoordeling voor Dan Cong

  1. Timo Verkerk (geverifieerde eigenaar)

    Prima thee, had hem eerst op 100 graden gezet maar toen kwam er (na mijn smaak) te weinig fruitigheid naar voren, en was ie te wrang. Daarna had ik em op 95 graden gezet toen kwam er een beetje perzik smaak naar voren en was de wrangheid minder. Voor deze prijs ga je echt niets beters vinden!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.