Kennisset – In het hart van de Wuyi Mountains

 29,95

Met deze set krijg je wat meer duidelijkheid over ‘rock teas’ en de 6 hoofdvariëteiten. Het is makkelijk het bij de Da Hong Pao te houden, een heerlijke thee maar de Wuyi Mountains hebben nog meer te bieden!

Er zit in totaal 7 x 4 gram thee in de set, bedoeld voor 2 zetbeurten per thee. Rock tea is vaak op te schenken. Van deze thee zijn er 5 afkomstig uit het beschermde reservaat in het hart van de Wuyi Mountains. Één is erg exclusief, een Rou Gui afkomstig van 1 van de 3 meest beroemde pieken waar maar 50kg thee vandaan komt. Mijn leverancier heeft daarvan 5kg, ik 100 gram en in deze set zit dus 4 gram! Het blad van deze thee gaat in manden waar vervolgens een ketting met slot omheen gaat…

 

Uitverkocht

Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Categorie:

Beschrijving

Het doel van deze set is je hopelijk wat duidelijkheid te verschaffen in de wereld van ‘rock teas’ en belangrijker nog, dat je ze gaat proeven! Naast Da Hong Pao zijn er namelijk nog meer variëteiten die erg de moeite waard zijn. De Wuyi Mountains zijn niet voor niets zo beroemd, naast de prachtige omgeving en rijke geschiedenis komt er waanzinnige thee vandaan!

Je krijgt te proeven:

  1. Da Hong Pao (Qi Dan variëteit)
  2. Tie Luo Han
  3. Shui Xian
  4. Shui Jin Gui
  5. Rou Gui (2x)
  6. Bai Ji Guan

Ze hebben allemaal iets van elkaar weg maar hebben ook weer eigen karaktertrekjes. Vooral de Shui Jin Gui vind ik zelf erg lekker en had ik normaal zelf nooit gedronken. Hopelijk wordt je net als ik na deze set nog enthousiaster over wat de Wuyi Mountains te bieden hebben!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kennisset – In het hart van de Wuyi Mountains” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.