Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Taiping Houkui 2021

(1 klantbeoordeling)

 1,55 22,50

Taiping Houkui is een bijzondere groene thee vanwege zijn lange bladeren. Prachtig om te zetten in een smal hoog glas. Hij smaakt als een groene thee maar hij is wat zachter om te drinken dan andere groene thee welke meestal wat grassiger zijn. De thee heeft een zoete afdronk. Van het voorjaar 2021 en na de oogst in de vriezer bewaard dus nog heerlijk!

Wissen

Beschrijving

Deze thee wordt gemaakt van een variëteit van de theeplant met grote lange bladeren. Het blad wordt ook iets later in de lente geplukt zodat ze iets meer volgroeid zijn.

De planten groeien op Yellow Mountain bij het prachtige meer van Taiping. De productiemethode van deze thee is erg uniek. De thee wordt onder andere geperst tussen 2 doeken. Daardoor ontstaat een ruitpatroon zichtbaar op de bladeren.

Zetwijze

Hmm dat gaat niet echt passen. Voor één keer in een glas zetten?

Een plukje blad gebruiken en voorspoelen met water van 80c. Afgieten en met hetzelfde water 4 minuten laten trekken.

Een hoog glas gebruiken zonder zeef. Een pluk blad in het glas doen en met water van 80c voorspoelen. Hou hiervoor het glas schuin en draai hem rond. Afgieten terwijl je het glas tegen een zeefje houdt. Dan 2 minuten laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Taiping Houkui 2021

  1. Ajj Vd pol (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.