Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Sencha Fukamushi

(8 klantbeoordelingen)

 2,00 33,25

Een Sencha gemaakt van het blad van planten die groeien in één van de betere plekken van één van de betere prefecturen (provincies) waar groene thee gemaakt wordt, Shizuoka. De thee is ‘diep-gestoomd’ waarmee de thee veel meer poeder bevat dan je wellicht verwacht maar ook veel zachter smaakt dan een kort-gestoomde Sencha.

Nieuwe oogst 2023!

 

 

Beschrijving

Shizuoka heeft 8 gebieden waar theeplanten groeien en voor blad uit het gebied Honyama en Kawane wordt het meeste geld betaald. Oyaizu Seicha betrekt van deze gebieden het blad om thee mee te maken waaronder deze sencha. Het gebied is heuvelachtig en heeft temperatuurschommelingen waardoor er mist ontstaat vanuit de rivier. De mist hangt boven de theestruiken waardoor deze minder zonlicht krijgen wat de smaak ten goede komt.

“Fukamushicha” is een productiemethode en het symbool van Oyaizu-thee, vernoemd naar een theemaker van het bedrijf. Het heeft betrekking op het diep stomen van het theeblad.

Terwijl de theemaker thee bleef zetten met de nadruk op smaak, kwam hij op het idee om de stoomtijd van het proces van het maken van ruwe thee te verlengen. De duur van het stomen is over het algemeen 20-40 seconden en dan is de thee ‘licht gestoomd’. Na 40-60 seconden is de thee ‘normaal gestoomd’ en na 60 seconden wordt de thee ‘diep gestoomd’ genoemd.

De meeste mensen zullen onder een goede Sencha verstaan een thee die bestaat uit veel naalden en donkergroen is met weinig poeder. Helder en groen wanneer het de thee wordt gezet en hoe feller de kleur groen, hoe beter.

De Fukamushicha Sencha ziet er heel anders uit. Door het lange stomen worden de vezels gebroken waardoor het theeblad kort is, geplet en vooral bestaat uit veel poeder.

Er wordt echter niet voor niets gebruik gemaakt van deze methode. Veel theeliefhebbers vinden de diep donkergroene troebele thee met een zacht aroma, een sterke zoetheid en een rijkdom aan smaak de voorkeur hebben boven een kort gestoomde Sencha.

Zetmethode

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

8 beoordelingen voor Sencha Fukamushi

 1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
 2. Hilde van Hoof (geverifieerde eigenaar)

  *Correctie, op 70C gezet

  (0) (0)
 3. Hilde van Hoof (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke thee, complex en gebalanceerd. Zoete kastanje, citroenkoekjes, gestructureerd met zwaardere groene theesmaken, niet astringent/stroef. Dikke textuur. Op 90C gezet, 45-20-20-30-40 sec

  (0) (0)
 4. Ilyas A. (geverifieerde eigenaar)

  nlNetherlands

  (0) (0)
 5. Jamie B. (geverifieerde eigenaar)

  nlNetherlands

  (0) (0)
 6. Rob Brouwer (geverifieerde eigenaar)

  noOppland, Norway

  (0) (0)
 7. Alberto R. (geverifieerde eigenaar)

  nlNetherlands

  Very nice tea, excellent perfume, although I often find difficult to brew Japanese greens

  (0) (0)
 8. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie: