Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Matcha Cooking Grade

(1 klantbeoordeling)

 1,70 27,00

Oogst 2023. De matcha wordt na binnenkomst per 30 gram gevacumeerd en ingevroren om de versheid van de matcha te behouden.

In de afgelopen jaren is matcha is erg populair geworden, zowel op de Japanse manier gedronken of verwerkt in gerechten en in matcha latte. Nu wordt er niet voor elke toepassing dezelfde matcha gebruikt, het is zonde te koken met een ceremonial grade. In de matcha van Oyaizu zit er ook een verschil in de maalgraad. Oyaizu noemt deze cooking grade ook wel ‘MIZ’, wat staat voor MIZUWARI wat weer staat voor ‘mixing with water’. Het is dus speciaal gemalen om de matcha zo goed mogelijk op te laten lossen in water of in recepten.

De thee van Oyaizu Seicha heeft in Japan het JAS-keurmerk.

 

Beschrijving

De grondstof voor matcha, tencha, is gemaakt van dezelfde theestruiken als sencha maar in dit geval zijn de struiken bedekt om zonlicht te blokkeren. De bladeren die tegen zonlicht worden geblokkeerd groeien recht omhoog op zoek naar zonlicht. De voedingsstoffen die de bladeren normaal stugger maken worden nu gebruikt voor de groei van takken. Het blad blijft hierdoor dunner en zachter en zijn zo erg geschikt om matcha mee te maken.

Het bedekken van de planten heeft nog meer gevolgen en het belangrijkste is dat het gehalte chlorofyl verhoogt wordt. Dit zorgt voor de groene kleur van de thee en de sterke smaak.

Het bedekken van theestruiken gebeurt ook in de bergachtige gebieden van Shizuoka met theeplantages met een vrij steile helling. Het is een stuk lastiger om hier struiken te bedekken dan in de lager geleden gebieden. Echter, de smaak van de thee die deze omgeving heeft is van hogere kwaliteit, is dieper en rijker dan in andere productiegebieden.

Shizuoka heeft 8 gebieden waar theeplanten groeien en voor blad uit het gebied Honyama wordt het meeste geld betaald. Dit is het materiaal waar deze matcha van gemaakt wordt. Het gebied is heuvelachtig en heeft temperatuurschommelingen waardoor er mist ontstaat vanuit de rivier. De mist hangt boven de theestruiken waardoor deze minder zonlicht krijgen wat de smaak ten goede komt.

Zetwijze

Zie hieronder voor een duidelijk filmpje over hoe je het beste matcha kunt maken.

How to make Matcha ~ how to whisk matcha like a pro!

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Matcha Cooking Grade

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    nlSouth Holland, Netherlands

    (0) (0)
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie: