Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Matcha Cooking Grade

(1 klantbeoordeling)

 1,70 8,25

In de afgelopen jaren is matcha is erg populair geworden, zowel op de Japanse manier gedronken of verwerkt in gerechten en in matcha latte. Het verschil in de gebruikte matcha zit hem ondermeer in de maalgraad. Oyaizu noemt deze matcha ook wel ‘MIZ’ wat staat voor MIZUWARI wat weer betekent, ‘Mixing with water’. Het is zo gemaakt dat het zo goed mogelijk oplost in water of in recepten.

De matcha wordt per 30 gram gevacumeerd en ingevroren om de versheid van de matcha te behouden.

De thee van Oyaizu Seicha heeft in Japan het JAS-keurmerk.

 

Beschrijving

De grondstof voor matcha, tencha, is gemaakt van dezelfde theestruiken als sencha maar in dit geval zijn de struiken bedekt om zonlicht te blokkeren. De bladeren die tegen zonlicht worden geblokkeerd groeien recht omhoog op zoek naar zonlicht. De voedingsstoffen die de bladeren normaal stugger maken worden nu gebruikt voor de groei van takken. Het blad blijft hierdoor dunner en zachter en zijn zo erg geschikt om matcha mee te maken.

Het bedekken van de planten heeft nog meer gevolgen en het belangrijkste is dat het gehalte chlorofyl verhoogt wordt. Dit zorgt voor de groene kleur van de thee en de sterke smaak.

Het bedekken van theestruiken gebeurt ook in de bergachtige gebieden van Shizuoka met theeplantages met een vrij steile helling. Het is een stuk lastiger om hier struiken te bedekken dan in de lager geleden gebieden. Echter, de smaak van de thee die deze omgeving heeft is van hogere kwaliteit, is dieper en rijker dan in andere productiegebieden.

Shizuoka heeft 8 gebieden waar theeplanten groeien en voor blad uit het gebied Honyama wordt het meeste geld betaald. Dit is het materiaal waar deze matcha van gemaakt wordt. Het gebied is heuvelachtig en heeft temperatuurschommelingen waardoor er mist ontstaat vanuit de rivier. De mist hangt boven de theestruiken waardoor deze minder zonlicht krijgen wat de smaak ten goede komt.

Zetwijze

Zie hieronder voor een duidelijk filmpje over hoe je het beste matcha kunt maken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Matcha Cooking Grade

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link | nlSouth Holland, Netherlands

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.