Maojian 2019 (3 gradaties)

 0,85 40,50

Een krachtige groene thee die zwaar is wat betreft gewicht, perfect om direct in je glas te zetten. Maojian is wat lastig om goed te zetten, de thee is krachtig waardoor de smaak snel omslaat naar bitter. Maar dit hoeft niet! Het is even spelen en ervaring opdoen met de verhouding tussen blad, water, temperatuur van het water en trektijd.

Normal grade

Een gradatie die weer terug is in het assortiment, er zijn liefhebbers voor! Juist door z’n groene en krachtige smaak. De Maojian heeft een eigen karakter.

High grade

De high grade is eerder geplukt, het scheelt een week ongeveer. Het blad is wat fijner met meer tips en de smaak is wat minder bitter en wat zoeter.

Highest grade

Gemaakt van blad van een nog een eerdere pluk, gemaakt van zeer fijn blad met veel tips. Een hele prettige smaak met heel weinig bitters en veel zoetheid.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Uw keuze...
High grade
Highest grade
Normal grade
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

Maojian groene thee komt uit de provincie Henan. Deze provincie heeft een specifiek klimaat van temperatuurschommelingen, mist, regen en zon. Een erg goed klimaat voor theeplanten. De smaak is haast Japans.

Zetwijze

Een desertlepel per zetbeurt gebruiken. Met water van 80c voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaker op te schenken.

Een desertlepel gebruiken en voorspoelen met water van 80c. Afgieten en met hetzelfde water 4 minuten laten trekken.

Een theelepel gebruiken, met water van 80c voorspoelen en 3 minuten laten trekken. Nog een keer op te schenken. Kan direct in het glas! Zakt naar de bodem.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maojian 2019 (3 gradaties)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.