Long Jing pre Qingming 2022
€ 2,52 – € 36,00
Een Long Jing van een hele vroege oogst, eind maart / begin april geplukt. Na de oogst gevacumeerd en in de vriezer bewaard dus nog heerlijk. Richting de nieuwe oogst vandaar de korting.
Het blad ruikt heerlijk, de smaak is vol en nootachtig en de thee heeft veel zoetheid. De nasmaak is ook heerlijk, de thee laat een prettig laagje achter na het doorslikken. Niet te koud zetten, Long Jing kan wel wat hebben en het advies is ongeveer 90c.
Beschrijving
Long Jing wordt ook wel Dragonwell genoemd. De relatieve hoge dichtheid van water uit een meer zorgt ervoor dat regenwater met een lagere dichtheid hier op blijft liggen. Dit regenwater maakt soms een beweging lijkend op een draak, daarom ‘Dragonwell’.
De oogst
Long Jing wordt eenmaal per jaar geoogst, in de lente zo tussen 20 maart en 20 april. Hoe vroeger de oogst hoe beter de kwaliteit, naarmate het warmer wordt worden ook de bladeren groter. De bladeren zijn in het begin van de oogstperiode fijner wat de kwaliteit ten goede komt. Er wordt een knop geoogst en de eerste één of twee bladeren. Deze bladeren zijn niet groter dan de knop. Er wordt heel voorzichtig geplukt om het blad en knop niet te beschadigen. Een plukker plukt ongeveer 2 kg vers blad per dag, uiteindelijk wordt dat 500 gr gedroogde thee. De allerbeste oogst van Long Jing komt toe aan de leiders van China.
Het maken
Long Jing wordt na het verflensen gedroogd door het te roosteren in de wok. Dit wordt met de hand gedaan zodat de maker de temperatuur kan voelen van de wok. Een theemaker doet er ongeveer 3 jaar over om 10 verschillende handbewegingen voor in de wok onder de knie te krijgen. Een maker kan van de hoogste kwaliteit Long Jing ongeveer een kilo per dag verwerken.
Zetwijze
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Alex Henneman (geverifieerde eigenaar) –
Jamie (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Mengfei Yu (geverifieerde eigenaar) –
This is absolutely my favorite tea.
Ajj Vd pol (geverifieerde eigenaar) –
Jolie (geverifieerde eigenaar) –
Bas (geverifieerde eigenaar) –