Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie
Aanbieding!

Gyokuro Fukamushi

(1 klantbeoordeling)

 2,28 37,40

Een Gyokuro gemaakt van het blad van planten die groeien in de heuvels van één van de betere prefecturen (provincies) waar groene thee gemaakt wordt, Shizuoka. De thee is ‘diep-gestoomd’ waarmee de thee heel zacht en vol wordt zonder veel bitters.

Nu met 20% korting. De Gyokuro wordt per 30 gram gevacumeerd en ingevroren om de versheid van de Gyokro te behouden. Het is een vroege oogst Gyokuro, mei 2021. De thee van Oyaizu Seicha heeft in Japan het JAS-keurmerk.

 

 

Beschrijving

“Fukamushicha” is een productiemethode en het symbool van Oyaizu-thee. Het heeft betrekking op het diep stomen van het theeblad.

De methode is uitgevonden toen een theemaker thee bleef zetten met de nadruk op smaak, welke over het algemeen veel bitters bevatte. Hij kwam toen op het idee de stoomtijd in het proces van het maken van thee te verlengen. De duur van het stomen is over het algemeen 20-40 seconden en dan is de thee ‘licht gestoomd’. Na 40-60 seconden is de thee ‘normaal gestoomd’ en na 60 seconden wordt de thee ‘diep gestoomd’ genoemd.

Shizuoka heeft 8 gebieden waar theeplanten groeien en voor blad uit het gebied Honyama wordt het meeste geld betaald. Van dit blad is deze Gyokuro gemaakt. Het gebied is heuvelachtig en heeft temperatuurschommelingen waardoor er mist ontstaat vanuit de rivier. De mist hangt boven de theestruiken waardoor deze minder zonlicht krijgen wat de smaak ten goede komt.

Zetwijze

Zie hieronder voor een algemene zetwijze, voor Gyokuro wordt kouder water van 60c aanbevolen. Bijvoorbeeld voor 3 mensen, 10 gram thee in water van 60c voor 2 minuten. Vaak op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

1 beoordeling voor Gyokuro Fukamushi

  1. Annelies Hulshoff-Van der Vaart (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link | nlNetherlands

    Fragiel blad wat zich mooi ontvouwt. Mooie diepe smaak en ook de kleur van de thee is mooi.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.