Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Chunmee

 0,65 10,25

Chunmee is een erg bekende thee uit China, niet gedronken om de subtiliteiten maar als dagelijkse thee of als basis om mee te mengen of om ijsthee mee te maken.

Beschrijving

Chunmee is één van de twee theesoorten die het meeste wordt geëxporteerd door China. De andere is Gunpowder. Chunmee behoort niet tot de thee van de hoogste kwaliteit en bij Chunmee draait het niet om de zorgvuldigheid van wat voor blad er geplukt wordt of van het tijdstip van het oogsten. Het heeft niet zoveel zoetheid of nasmaak als groene thee van hoge kwaliteit maar ook niet de bijbehorende prijs. Chunmee wordt gedronken als dagelijkse groene thee maar ook vaak als onderdeel van een mengsel of als ijsthee.

Het is een krachtige groene thee met een heel klein rokerig randje maar niet bitter als je de thee voorzichtig zet, met water van 80-c en kort laten trekken.

Zetwijze

Een theelepel per zetbeurt gebruiken. Met water van 80c voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaker op te schenken.

Een desertlepel gebruiken en voorspoelen met water van 80c. Afgieten en met hetzelfde water 4 minuten laten trekken.

Een theelepel gebruiken, met water van 80c voorspoelen en 3 minuten laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chunmee” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.