Anji Bai Cha 2019 (2 gradaties)

(1 klantbeoordeling)

 1,45 49,50

Mooie Anji Bai Cha. De gewone is prettig in balans en is iets langer geroosterd dan vorig jaar waardoor de vegetale smaken minder aanwezig zijn. Wat ik zelf wel prettig vind.

De highest grade is nu uitverkocht maar was smaakvoller en handgemaakt van blad van een vroegere pluk.

Uw keuze...
5 gram
25 gram
50 gram
100 gram
Uw keuze...
Highest grade
Normal grade
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Bewaar in 'Mijn Favoriete Thee'
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Anji wordt vaak verkocht als witte thee (Bai Cha) maar het is een groene thee. De Bai Cha heeft in dit geval betrekking op het type, de bladeren worden heel licht van kleur na het zetten. Bovendien wordt de thee gemaakt van een variëteit van de theeplant waarvan de knopjes en jonge bladeren wit van kleur zijn. Ze worden pas groen in april. Dit zou komen doordat het blad in de koude omstandigheden van het district minder chlorofyl aanmaakt. Er wordt voor deze thee de knopjes en een heel jong blad geplukt.

Herkomst

Het Anji district in China staat bekend om z’n bamboe. Anji produceert het meeste bamboe wereldwijd en staat bekend om z’n vele bamboesoorten. Het gebied staat bekend om z’n bergen, schoon water en zuivere lucht. Naast bamboe komen er meer producten vandaan die vriendelijk zijn voor de omgeving zoals bloemen groenten en thee.

Zetwijze

Een eetlepel per zetbeurt gebruiken. Met water van 80c voorspoelen, daarna steeds 2 minuten laten trekken. Vaker op te schenken.

Een eetlepel gebruiken en voorspoelen met water van 80c. Afgieten en met hetzelfde water 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel gebruiken, met water van 80c voorspoelen en 3 minuten laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.

1 beoordeling voor Anji Bai Cha 2019 (2 gradaties)

  1. Christof

    Nu pas geprobeerd.
    Ik zelf ben niet echt een fan van groene thee,omwille van dat je rekening moet houden van de temperatuur van het water en geloof dit maakt echt een verschil.

    Sander beschreef op de sample nootachtige smaak en kon ik er ook uithalen.

    Deze thee 🍵 heb ik gezet om chinese wijze

    De volledige 6 gram in gaiwan 100ml of 60 ml.. En dan 15,18,21,24,27,seconden per zet.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.