Beschrijving
Bij het versneld fermenteren van pu-erh gebeurt dat niet gelijkmatig.
Op de bodem, in het midden van de hoop blad, is het warmer en vochtiger dan aan de buitenkant van de hoop.
Hierdoor vormen zich op de bodem klonten en deze klonten worden ‘nuggets’ genoemd en zijn erg intens van smaak.
Héél vaak op te schenken.
Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.
Zetadvies
Een brokje per zetbeurt gebruiken. Met heet water voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaak op te schenken. Als je hem goed afgiet en droog laat staan, kun je hem de volgende dag(en) nogmaals zetten.
Een brokje gebruiken en met heet water voorspoelen. Afgieten en met heet water 4 minuten laten trekken.
Een klein brokje gebruiken, met heet water voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.