Beschrijving
Een bekend recept gemaakt door de Menghai fabriek. Niet hard geperst, goed om te laten rijpen. Nu al prima te drinken, heeft een volle smaak. Deze Menghai is wat aardser dan de pu-erh cakes uit Yiwu, die zijn bloemig en zoet. Deze cake heeft nog een scherp randje, dit verdwijnt steeds meer in de toekomst.
– wil je je pu-er wel met de aardse tonen maar al verder in de rijping, dan is de Bada Mountain raw uit 2003 geschikt.
– voor een pu-erh die iets bloemiger en zoeter is, de Everlasting Yiwu raw uit 2004.
Zetwijze
Een brokje per zetbeurt gebruiken. Met heet water voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaak op te schenken. Als je hem goed afgiet en droog laat staan, kun je hem de volgende dag(en) nogmaals zetten.
Een brokje gebruiken en met heet water voorspoelen. Afgieten en met heet water 4 minuten laten trekken.
Een klein brokje gebruiken, met heet water voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Wateradvies

Deze drie waters zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.