Pu-erh raw 2003 mountain Bada
€ 3,25 – € 150,00
Een raw pu-erh uit 2003, traditioneel (vochtig) opgeslagen in Hongkong. Bada Mountain pu-erh geeft een sterke pu-erh smaak met een aards randje welke blijft hangen.
Beschrijving
Een heerlijke raw pu-erh met een mooie balans tussen het gerijpte en het scherpe randje van het raw zijn. Machinaal geperst en gemaakt van blad van wilde theeplanten. Pu-erh thee afkomstig uit het Bada gebergte staat bekend om zijn krachtige smaak. Deze cake is om die reden als eerste ondergronds opgeslagen voor een hogere vochtigheid en een snellere oxidatie. Deze ‘traditionele’ opslag plus het niet stevig geperst zijn heeft ervoor gezorgd dat deze Bada mountain cake een mooie gerijpte smaak heeft. Deze pu-erh heeft wat meer het aardse dan het bloemige van een pu-erh uit Yiwu.
– voor een pu-erh die iets bloemiger en zoeter is, de Everlasting Yiwu raw uit 2004.
Zetwijze
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Michelle R. (geverifieerde eigenaar) –
Bas (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Ruben Marra (geverifieerde eigenaar) –
Een van de beste sheng pu-erh die ik tot nu toe gehad heb. Erg mooie balans en complexe smaken. Licht bloemig met sterke hints van paddenstoelen en een heerlijke diepgang van leeftijd. Aanrader!