Beschrijving
Een heerlijke raw pu-erh met een mooie balans tussen het gerijpte en het scherpe randje van het raw zijn. Machinaal geperst en gemaakt van blad van wilde theeplanten. Pu-erh thee afkomstig uit het Bada gebergte staat bekend om zijn krachtige smaak. Deze cake is om die reden als eerste ondergronds opgeslagen voor een hogere vochtigheid en een snellere oxidatie. Deze ‘traditionele’ opslag plus het niet stevig geperst zijn heeft ervoor gezorgd dat deze Bada mountain cake een mooie gerijpte smaak heeft. Deze pu-erh heeft wat meer het aardse dan het bloemige van een pu-erh uit Yiwu.
– wil je je pu-erh iets gerijpter, kijk dan naar de Yiwu raw uit 1999.
– wil je je pu-er juist iets minder rijp dan is de Menghai 7532 raw uit 2006 geschikt.
– voor een pu-erh die iets bloemiger en zoeter is, de Everlasting Yiwu raw uit 2004.
Ruben Marra (geverifieerde eigenaar) –
Een van de beste sheng pu-erh die ik tot nu toe gehad heb. Erg mooie balans en complexe smaken. Licht bloemig met sterke hints van paddenstoelen en een heerlijke diepgang van leeftijd. Aanrader!