Pu-erh raw 2004 mountain Yiwu
€ 3,75 – € 188,50
Beschrijving
Deze raw pu-erh cake heeft een licht gerijpt karakter en verder het scherpe en grassige van een raw pu-erh. Hij is opvallend zoet en bloemig waar pu-erh uit het Yiwu gebergte om bekend staat. De cake is gemaakt door de Chang Tai fabriek en natuurlijk opgeslagen, dat wil zeggen niet expres in een vochtiger omgeving (kelder) maar in gelijke omstandigheden als het klimaat. Het blad waarvan deze cake gemaakt is is afkomstig van oudere wilde bomen. Hij is geperst tussen stenen.
– ook aardser i.p.v. bloemig maar wel iets rijper is de Bada Mountain raw uit 2003.
Zetwijze
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Jerry (geverifieerde eigenaar) –
Smaakt een beetje als de “wanglaoji” herbal tea drank die je in china vaak ziet. Erg zoet en zoet aromatisch. De huigan is heel fris.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Alexander (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere zoete honingachtige smaak
Matthijs van Wijhe (geverifieerde eigenaar) –
Hele mooie pu erh! Perfect in balans en boterzacht. Hulde!
A W. (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Esther (geverifieerde eigenaar) –
Een fluweelzachte pu-ehr met toch dat aardse karakter, zowel in smaak als aroma. Aangenaam verrast!
Peter (geverifieerde eigenaar) –
Alfred (geverifieerde eigenaar) –
Peter (geverifieerde eigenaar) –
Een verrassend lekkere thee