Pu-erh shu 1998 geperst
€ 3,60 – € 126,25
Een hele goede pu-erh, versneld gefermenteerd. De thee is erg aards maar tegelijkertijd rond, vol, zacht, wat zoet en fruitig en heel vaak op te schenken. Je kunt de thee ook meerdere dagen gebruiken, als je hem maar goed afschenkt en daarna laat staan met de pot of gaiwan open. Voor het idee en temperatuur, de volgende dag de thee weer heel even spoelen en daarna verder gaan met het zetten van deze heerlijke pu-erh!
Beschrijving
Dit is een pu-erh uit 1998. Het is een ‘cooked’ pu-erh wat betekent dat hij eerst een paar maanden een versnelt rijpingsproces heeft ondergaan (fermentatie). Het is een pu-erh in geperste vorm die ik zelf los maak om in kleinere hoeveelheden te kunnen verkopen.
Van oudsher werd deze thee geperst om de thee makkelijker te kunnen vervoeren en om de kans te verkleinen dat de thee kneust en beschadigd raakt. Geperst is de thee ook makkelijker op te slaan. Pu-erh thee wordt gedurende de jaren gerijpt en wordt daardoor heel specifiek van smaak, aards en houtig.
Zetwijze
Een brokje per zetbeurt gebruiken. Met heet water voorspoelen, daarna steeds 1 minuut laten trekken. Vaak op te schenken. Als je hem goed afgiet en droog laat staan, kun je hem de volgende dag(en) nogmaals zetten.
Een brokje gebruiken en met heet water voorspoelen. Afgieten en met heet water 4 minuten laten trekken.
Een klein brokje gebruiken, met heet water voorspoelen en 3 minuten per zetbeurt laten trekken. Nog een keer op te schenken.
Wateradvies
Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.
De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.
Marina N. (geverifieerde eigenaar) –
Alexander (geverifieerde eigenaar) –
Lekker, qua smaak niet heel bijzonder maar je voelt er wel wat van. Wel duur
Matthijs Van wijhe (geverifieerde eigenaar) –
Lijkt erg op een combi van lao cha tuo en liu bao! Met de aardsheid van liu bao die me doet denken aan azukibonen en de volheid en energie van lao cha tuo.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Marjo (geverifieerde eigenaar) –
zo benieuwd naar
Ruben Friart (geverifieerde eigenaar) –
De thee geeft je een heel leuke mentale vibe 🙂
Michelle R. (geverifieerde eigenaar) –
North Holland, Netherlands
Mmj Pouw (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
De thee is heerlijk
Ronald (geverifieerde eigenaar) –
tijdje geleden maar heerlijk weer genieten
Ilyas A. (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
South Holland, Netherlands
Chiara (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
I really really loved this aged tea. The smell of the dry tea is a very faint, woody smell. The brewed tea has a really strong smell, very similar to a forest after a rainstorm.
Lauren (geverifieerde eigenaar) –
Netherlands
Ruben Marra (geverifieerde eigenaar) –
Een erg fijne shou pu-erh! Deze was even wennen voor mij maar nu een van mijn favorieten. Heerlijke leeftijd en een ongelofelijk mond gevoel. Complexe aardse tonen.
Robbert (geverifieerde eigenaar) –
Dit is mijn ultieme thee. Als je het pakje open doet en je neus erin steekt, komt er een soort petrichor geur uit, die ook in de gezette thee blijft hangen. Dit is de geur van regen op droge grond. Dat in combinatie met het aardse… heerlijk, ik ben er dol op! Echt een thee om even mee te aarden en stil te staan. Ik drink deze thee nu al zo’n 2 jaar ofzo. Ok, het is vrij prijzig, maar je kunt hem blijven opschenken. Ik doe de thee in een thee-ei, en daar doe ik gemakkelijk een dag mee (4 a 5 koppen), en als ik later op de dag ermee begonnen ben kan het gerust in het thee-ei blijven tot de dag erna, om dan weer verder te gaan.