Verfijn selectie
Filter selectie
Soort thee
Landen van herkomst
Leveranciers
Biologisch?
Filter selectie

Anji Butterfly high mountain 2023

(3 klantbeoordelingen)

 3,50 55,00

Ik had vroeger ‘Golden Sprout’ in het assortiment en dit is dezelfde thee! Charlie noemt de thee ‘Golden Leaf’. Het blad wordt voor de helft verwerkt met de hand en voor de helft met de machine. Door de verwerking is het blad iets meer beschadigd en de smaak is wat sterker. Het proces die gebruikt wordt om de Butterfly te maken is dezelfde als het proces waarmee Bi Luo Chun wordt gemaakt. Vandaar dat de thee eruit ziet als een Bi Luo Chun.

De thee is licht grassig en zoet maar goed gezet niet bitter. De high mountain plantage ligt op zo’n 900 meter hoogte en de thee wordt sinds 2017 getest volgens EU-maatstaven. Lees meer over Charlie op de bedrijfspagina van ‘Tsunami Charlie’s‘.

Zo lang de voorraad strekt: Voor elke hoeveelheid Butterfly high mountain die je aanschaft doe ik er dezelfde hoeveelheid Butterfly low mountain gratis bij zodat je kunt vergelijken.

Beschrijving

De basis van deze thee is hetzelfde materiaal als waarmee de Anji Bai Cha gemaakt wordt maar de planten met de gele blaadjes. De cultivar heeft knopjes en jonge bladeren die heel licht van kleur zijn. Het blad maakt door de koude omstandigheden van het district minder chlorofyl aan, pas in mei wanneer het warmer wordt zie je de blaadjes groener worden. Na het theeblad een paar keer getrokken te hebben zie je de blaadjes steeds lichter worden.

Charlie’s plantage

De vader van Charlie begon in 1999 2 plantages. Een high mountain van 13 ha op 900 meter hoogte en een low mountain plantage van 5 ha. Op beide wordt Anji thee gemaakt maar ze verschillen onderling erg van kwaliteit en smaak. Van deze thee blijft 90% in China en gaat er een klein beetje naar Rusland, andere landen in Azië, de UK en nu naar Nederland!

Tussen het oogsten wordt er op de plantage gewerkt om de boel op te ruimen, klusjes te doen, de bodem te bemesten en onkruid te verwijderen. Dit laatste gebeurt mechanisch, z’n high mountain thee is al jaren EU-compliant (Eurofins).

Herkomst

Het Anji district in China staat bekend om z’n bamboe. Anji produceert het meeste bamboe wereldwijd en staat bekend om z’n vele bamboesoorten. Het gebied staat bekend om z’n bergen, schoon water en zuivere lucht. Naast bamboe komen er meer producten vandaan die vriendelijk zijn voor de omgeving zoals bloemen groenten en thee.

Zetwijze

Een eetlepel per zetbeurt gebruiken. Met water van 80c voorspoelen, daarna steeds 2 minuten laten trekken. Vaker op te schenken.

Een eetlepel gebruiken en voorspoelen met water van 80c. Afgieten en met hetzelfde water 4 minuten laten trekken.

Een halve eetlepel gebruiken, met water van 80c voorspoelen en 3 minuten laten trekken. Nog een keer op te schenken.

Wateradvies

Spa blauw, Mont Calm en Mont Roucoux zijn laag in mineralen en geven veruit het beste resultaat in kleur, geur, smaak en nasmaak. De laatste 2 kun je kopen bij de Ekoplaza en Mont Calm soms ook bij de Jumbo.

De waterfilter van ‘ZeroWater’ haalt alle mineralen uit het water. Niet echt geschikt om als drinkwater te drinken maar perfect om thee mee te zetten. Na het zetten van thee zitten er weer een hoop mineralen in het water, afkomstig uit het theeblad. Ik doe zelf ongeveer 2 maanden over een filter.

3 beoordelingen voor Anji Butterfly high mountain 2023

 1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
 2. Jolie (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
 3. Lokesz (geverifieerde eigenaar)

  Dit is een vrij milde groene thee. Het had goed een gele thee kunnen zijn. Je kan hem wat sterker zetten zonder dat hij bitter wordt. Een leuke thee om creatief te worden met verschillende manieren om hem te zetten.

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie: