Jason’s Westlake Longjing

Long Jing

Fine Tea China is gespecialiseerd in Long Jing afkomstig van een eigen Long Jing plantage nabij Dongmuwu village, West Lake, provincie Hangzhou. Dongmuwu is niet heel erg bekend maar ligt aan de achterkant van de bekende berg Meijiawu en maar een paar honderd meter van Shifeng vandaan. West Lake is het gebied waar de meest gewaardeerde Long Jing vandaan komt.

Originele cultivar

Voor het maken van Long Jing wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de cultivar #43. Dit is een relatief nieuwe cultivar (sinds de jaren ’70) met specifieke eigenschappen die een erg mooie Long Jing oplevert. Van oudsher wordt Long Jing echter gemaakt van een groep cultivars ‘Qunti’. Yingshuang en Jiu Keng zijn voorbeelden van cultivars die behoren bij deze groep. Er zijn een aantal specifieke verschillen in Qunti en #43, zie dit blogartikel.

Lange historie

De familie Yuliang is al decennia werkzaam in de Long Jing-industrie. Jason Jin (Jin Yuliang als zijn Chinese naam) is degene die de thee nu buiten de landsgrenzen wil brengen. Zijn vader, opa en overgrootvader hadden altijd al als doel om de beste Long Jing te maken. Wil je specifiekere artikelen lezen over Long Jing dan kun je een kijkje nemen op de website van de familie: fineteachina.com.

Origin label

Volgens China’s nationale standaard GBT 18650-2008 (producten met geografische aanduiding) zijn er 3 gebieden die behoren bij de productie van Long Jing: West Lake Origin, QianTang Origin en Yuezhou Origin. De geografische aanduiding wordt beschermd door een label met daarop de naam ‘West Lake Long Jing’, een serienummer en de productiedatum. Ook een zilveren balkje die is weg te krassen, de code hierdoor vrijkomt is in te voeren op de website die bereikbaar is door het scannen van de QR-code.

Shi = Shifeng, Long = Longjing Village, Yun = Yunxi, Hu = Hupao, Mei = Meijiawu.
Aerial view van de Long Jing plantage