b2b

Winkel of zakelijk gebruik

Een deel van het assortiment bied ik ook aan voor de wederverkoop of zakelijk gebruik. Ook voor thee als Earl Grey en Lapsang Souchong heb ik inmiddels een goede leverancier gevonden die beschikbaar zijn voor de wederverkoop. Ook in dit soort ‘normale thee’ wordt er een hoop rommel verkocht.

Horeca

Wil je een horecazaak beginnen en mooie thee serveren dan valt dat nog niet mee! Voor een optimaal kopje thee bij de klant is er nodig:

  1. goede losse thee
  2. welke goed bewaard wordt
  3. met het juiste water gezet
  4. dit water op de juiste manier verwarmt
  5. de thee op de juiste temperatuur gezet
  6. een juiste trektijd / hoeveelheid verhouding

Het lastige is echter bij het theezetten, stel je doet alles goed behalve punt 3 bijvoorbeeld, dan heeft de rest ook niet zoveel zin. Dit maakt het moeilijk een goed kopje thee te serveren. Aan de andere kant, als je thee inkoopt van een 7 en deze goed zet, dan eindig je ook met een 7. Je ziet steeds vaker goede losse thee in de horeca, van zeg een 8. Echter, gezet met water uit het espresso-apparaat… dan is het eindcijfer een 5 en is er geld verspild aan de inkoop.

Punt 3 en 4 zijn het belangrijkste en het moeilijkste te realiseren in de horeca, ook het vaakst over het hoofd gezien. Water heeft zeer veel invloed op het kopje thee wat er naar de gast gaat. Het water moet een mineraalarm water zijn (omgekeerde osmose bijvoorbeeld) én opgewarmd wanneer nodig, dus niet met behulp van een cooker. Er zijn nu systemen waarin je zelf het gehalte aan mineralen kunt bepalen en ik deed het in mijn eigen theehuis ‘Thee aan Zee’ met flessen Spa blauw. Opwarmen met een sterke waterkoker kan heel snel gaan.

Deze richtlijn en ook het donker bewaren van thee is vooral van toepassing op lichte thee zoals witte thee, groene thee, jasmijn en lichte oolong. Deze kunnen nog een ongewenste oxidatie ondergaan. Donkere thee of kruidenthee is wat makkelijker, oxideren niet (kruiden) of zijn al gedeeltelijk (donkere oolong) of geheel (zwart) geoxideerd.

Punt 1 en 2 zijn goed te doen en daar help ik je graag mee. Goede thee hoeft niet heel duur te zijn

Punt 5 en 6 is een kwestie van proberen en aanpassen aan de maat glazen en wens van presentatie en manier van werken. Ook goed te doen en ik heb zelf goede ervaring met het werken met maatschepjes, dan blijft de snelheid gegarandeerd.

Ik help graag het ook voor jou praktisch toepasbaar te maken.

custom made tea blends

Zoekt u iets unieks om aan te bieden namens uw bedrijf of omgeving, dan vind ik het leuk een theemelange samen te stellen. Met wat creativiteit is het meestal wel mogelijk een unieke melange samen te stellen met een mooi verhaal. Dit zijn de 3 die ik tot nu toe heb ontwikkeld.

  • Voor Ogenthee maakte ik 3 melanges met thee en kruiden die de ogen goed zouden doen. Met een eigen ontwerp van de opdrachtgever ontwikkelde ik melanges op basis van cocoadoppen, witte thee en Ginkgo Biloba.
  • Aan Haagse Pakketjes lever ik ‘Kijkduinmelange’ gemaakt met ingrdiënten die ook in de duinen groeien.
  • Voor een kerstpakket voor een scholengemeenschap en mijn eigen winkel maakte ik de Delftse Theemelange met tekst in 4 talen. Gebaseerd op datgene wat er in Delft verhandeld is door de VOC.

Ik vind het leuk als de thee inhoudelijk ook een link heeft met het onderwerp. Grotere hoeveelheden zijn mogelijk.

0