Ober, er zit een haar op m’n thee

Silver Needle
Silver Needle

Het meest kwetsbare stukje van de theeplant is de ‘bud’, oftewel het knopje waar na een paar dagen een blaadje uitkomt. Om dit knopje te koesteren bedekt de theeplant dit knopje met fijne witte haartjes. Het is goed te zien bij de thee die gemaakt wordt van enkel de knopjes, de witte thee Silver Needle.

 

Long Jing bolletjes haar
Long Jing bolletjes haar

Echter de haartjes zijn ook verantwoordelijk voor een raar fenomeen bij de groene thee Long Jing. In Long Jing zitten soms witte balletjes. Dit zijn haartjes die tijdens het roosteren los zijn gekomen van de knop en aan elkaar gaan zijn zitten. De witte balletjes in je Long Jing thee zijn een kwaliteitskenmerk, het laat zien dat er in ieder geval een knopje is gebruikt voor deze thee.

Bij het werken met een Silver Needle highest grade, waarvan de knopjes zo zacht waren als de katjes van een wilg wist ik het zeker, de zachtheid van het haar op theeknopjes wordt gewoon perfect verwoord door Agnes in de film ‘Despicable Me’ en ze heeft er slechts 2 seconden voor nodig.

"It's So Fluffy!"

Bronvermelding: eigen foto’s, hojotea.com en teaguardian.com

 

Eén reactie

  1. Toine Branbergen schreef:

    Haha its so Fluffy! Grappig die balletjes, bedankt voor het leuke artikel. Krijg ook instant dorst, even water op zetten voor een heerlijk kopje Silver Needle thee…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.