Workshop Chinese thee (Delft)

Wanneer

De eerstvolgende thee-avonden zijn:

*in maart verwacht ik samen met mijn vriendin ons eerste kindje 🙂
Ik heb dan ook even geen nieuwe data voor workshops. Ik ga ervan uit dat ze april weer verdergaan.

Inhoud

Een workshop ‘Chinese thee’ van Thee van Sander bestaat uit een combinatie van stukjes film en het zetten en het drinken van thee. Na deze theeworkshop heb je kennis over de Chinese theesoorten, video’s gezien over het productieproces van Chinese thee en zelf thee gezet met de Gong Fu Cha methode.

Workshop in Delft, Chinese thee

Workshop Chinese thee

Film

De stukjes film over thee in China gaan over de theesoorten en laten zien hoe thee gemaakt wordt. Beelden maken een hele andere indruk dan woorden alleen. De stukjes film worden via een beamer geprojecteerd op de muur. Je krijgt 5 stukjes film te zien:

  1. introductie in de Chinese wereld van thee
  2. groene thee
  3. oolong thee
  4. pu-erh thee
  5. afsluitend filmpje

Theesoorten

Afwisselend met film ga je natuurlijk Chinese thee drinken! Er worden 5 verschillende soorten thee gezet:

  • witte thee
  • groene thee
  • 2x oolong thee (licht en donker)
  • pu-erh thee

Je gaat de thee zelf zetten op de authentieke Chinese manier van het theezetten, de ‘Gong Fu Cha’ methode. Je krijgt een goed beeld van wat China te bieden heeft op het gebied van thee en zie je wat een mooi oorspronkelijk product thee is!

Door wie

Sander van Thee van Sander gaat zelf nu al zo’n 5 jaar naar China om daar honderden verschillende theesoorten te proeven en in te kopen. Het is zijn droom dat meer mensen erachter komen dat je van écht goede thee, op de juiste manier gezet, erg blij en tevreden kan worden 🙂

Wie wat waar

De theeworkshop is € 25,- per persoon en wordt gegeven op de locatie van Thee van Sander, in de Bagijnestraat 15, 2611 AT in Delft. De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

Parkeren is wat lastig in Delft vanwege de herontwikkeling van de spoorzone. Aan te raden is tram 1 of 19 te nemen of met de bus te komen naar Delft CS. Het is een kleine 10 minuten lopen naar de Bagijnestraat. Betaald parkeren kan het beste in de buurt van Wateringsevest.

Voor wie?

De workshops is leuk voor groepjes van 4 tot 7 mensen. Denk aan een teamuitje of personeelsuitje. Laatst was er een groepje van een kookclub. Als je een workshop zoekt in Delft dan is dit wellicht een leuke variatie op een algemeen bekend product, thee. Er zit een hele wereld achter.

Aanmelden theeworkshop

Wil je een workshop Chinese thee bijwonen, vul dan het formulier in of stuur een email naar info@theevansander.nl. Of stuur een app naar 06-17115816.

Naam:

Email:

Uw bericht: